Micro blogg

@gestaltoslo

Skal folk fortsatt ha tilgang til terapi?


Mental helse er en økende utfordring, spesielt blant våre unge, regeringen sier de vil satse på et godt og variert tilbud innen psykisk helse, WHO oppfordrer til å tilrettelegge for komplementær behandling - da er det helt utrolig at vår regjering har fremmet forslag om å begrense behandlingstilbud for de med svak økonomi ved å legge til 25% moms på Gestalt psykoterapi (og andre alternative behandlingsformer) ......

Forstå det den som kan, eller er det så enkelt at regeringen faktisk IKKE ønsker å prioritere psykisk helse?

#psykiskhelse #rødt #Høyre #helseminister #bernthøie #gestaltterapi #venstre

www.mvafribehandling.no
Gestalt Oslo & EasyPractice

Som gestaltterapeut er det også viktig og ha orden på det administrative, kunne tilby online booking, sikkert data system osv. Jeg har over tid blitt trofast bruker av EasyPractice systemet til alt dette, det har funket veldig bra for min praksis.
Det er derfor med stolthet at jeg nå er blitt promotert på deres hjemmesideHappy..

Sjekk det ut!

https://easypractice.net/nb/casestudies/kim-hough/ 


Screenshot Easypractice

25% Moms tillegg på alternativt.

Hvorfor vil AP øke priser for komplementære helsetilbud?Høringsforslag:

Hørings svar med kjønnsperspektiv:

Regjeringen med Ap i spissen ønsker å legge til 25% moms på Gestaltterapi og andre komplementære helsetilbud - veldig lite gjennomtenkt når det er et stort antall i befolkningen som ikke engang får tilgang til nødvendig psykisk helsehjelp eller at de som får det må som oftes vente min. 6-12 mnd. (ref.Helfo)..

Som flere brukere erfarer er at, psykolog, psykiater via Bup, Dps eller annen offentlig instans, faktisk ikke er det rette tilbud for alle, at vi er forskjellige individer som trenger et mangfoldig tilbud, spesielt innen mental helse.
Så hvorfor gjøre eksisterende gode tilbud innen mental helse mindre tilgjengelig for de som ønsker dette og har nytte av det? Min erfaring er også at flere av mine yngre klienter setter stor pris på og foretrekker en mer gestaltisk (holistisk) tilnærming til å håndtere sine psykiske utfordringer.
En siste ting som forundrer meg er at jeg ikke kan se at AP sin leder Jonas Gahr Støre har hatt noen innvendinger til at partikollegaer fremmer et så unyansert forslag, når han faktisk har svært god kunnskap om gestaltterapi ved å være i nær relasjon med en etablert gestaltterapeut? Kan jo få tanker om at AP blir mer og mer fjernet fra hva vanlige folk faktisk ønsker og har behov for!

Sommer åpent!

Jeg holder oppe i sommer, ettermiddag og kveldstimer frem til kl. 2000 … Ta en tur ut i det fri på formiddagen og avslutt dagen med en terapeutisk samtale.
Er du bortreist, kan vi bruke tid sammen via video konferanse på nett!

Ønsker deg en herlig og spennende sommer !

photo-1449831438585-6f419654d73e

Vi holder åpent !

I henhold til Folkehelseinstituttets retningslinjer holder jeg praksisen åpen for å ta imot klienter.
For info :

FHI retningslinjer for helsevirksomheter med en-til-en kontakt.

Desverre ingen klemming eller håndhilsing !

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Trykk OK for å godta.